Nis

5 Mart 2016 Cumartesi günü Saat:14.00 Okulumuz giriş Salonunda dünyaca ünlü fotoğrafçı İbrahim ZAMAN ile “Işık ve Zaman” konulu fotoğraf söyleşisi gerçekleştirildi.

Söyleşiye okulumuz idari kadro ve öğretmenleri, fotoğraf  ve sulu boya resim kursu ve haftasonu diğer kursların  kursiyerleri amatör ve profesyonel fotoğrafçılar katıldı.İbrahim ZAMAN, programa katılımcı fotoğrafa ilgi duyan herkesin sorularına cevap verdi. “Işık ve Zaman” konulu söyleşi büyük bir ilgi ve dikkatle dinlendi.

Program sonrasında İbrahim Zaman katılımcılara kitaplarını imzalı taktim etti. Okulumuz adına ünlü fotoğrafçı İbrahim ZAMAN’a hediye taktim edildi.

Mrt

Enstitümüz 18 – 20 Mart 2016´da Haliç Kongre Merkezi´nde düzenlenen Uluslararası Erken Çocukluk Eğitimi Kongresi´nde  El Sanatları ve Çocuk gelişimi bölümü öğretmenleriyle katılmıştır.Öğretmenlerimizi kilim dokuma, keçe bebek ve tahta baskı alanlarında sunum yapmışlardır.

Şbt

Anadolu giyim kültürü alanında çok zengin bir koleksiyonun sahibidir.

1968´de İstanbul´da Anadolu Kadın Başlıkları isminde bir sergi açtı.

Sergi sırasında dönemin darphane müdürünün isteği üzerine, Ankara gelin başı ile bir fotoğraf çektirdi.

Daha sonra bu fotoğrafı madeni 50 kuruşluklara basıldı.

Devlet adamları dışında, halk içerisinden madeni paraya resmi basılan ilk kişi oldu.İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği [İGEDER], eğitim basamağındaki bu ilk ve en önemli dönemi insanî, millî ve özgün model arayışları çerçevesinde yeniden değerlendirebilmek amacıyla “Uluslararası Erken Çocukluk Eğitimi Kongresi” düzenlemiştir.

Şbt

Üsküdar belediyesinin mendilname sergisine enstitümüzde bulunan orjinal mendiller verilerek destek sağlanmıştır.

Şbt

Bosna Hersek Federasyonu Millî Eğitim Bakanı Elvira Dilberovic´e kurumumuz tarafından el tezgahgında yapılmış dokuma yelek ve ürünün sertifikası takdim edildi.

Ara

İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Sayın Yusuf Gürlek, İstanbul Valisi Sayın Vasip Şahin ´in eşi Şeyma Şahin´e, enstitünün müzesini ve atölyelerini gezdirerek kurum hakkında bilgiler vermiştir.

Ekm

Sivas Divriği Kaymakamlığının hazırlanmış olduğu Divriği Ulu Camiinin Unesco´ya kabulünün 30. yılı etkinlikleri dolayısıyla, İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü olarak hazırlamış olduğumuz Selçuklu dönemine ait eserlerin sergisi ve Selçukludan günümüze ait defilenin sunumu gerçekleştirilecektir.

Ara

Enstitümüz bölümlerinden giyim üretim teknolojisi bölümü iplik, kumaş ve giyim aksesuarlarını Tuzla Vala Gedik Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi okuluna ders materyali olarak vermiştir.

Ara

Enstitümüz bölümlerinden tekstil teknolojisi ve giyim üretim teknolojisi bölümleri yün iplik, kumaş ve giyim aksesuarlarını Fatih Eram Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi okuluna ders materyali olarak vermiştir.

Kas

İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsümüzde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı adı altında başlatılan ‘Türkiye´de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi- II Hibe Programı’  proje değerlendirme amacıyla bir toplantı düzenlendi.

Ekm

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA DEFİLESİ PROJEMİZ VALİLİK TARAFINDAN ONAYLANMIŞTIR.