Eyl

26 Eylül 2016 günü pebeo boya ile personelimiz çanta boya çalışması yaptı.

Eyl

Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü ve Teamplay Event işbirliğinde; 23 Eylül 2016 Cuma günü darbe girişimini kınamak ve demokrasiye destek vermek için hazırlamış olduğumuz "Daima Demokrasi ve Cumhuriyet" gecesi Sabancı Öğretmenevi´nde düzenlendi.

Eyl

2016 - 2017 Eğitim-Öğretim Yılı Açıldı. Saygı duruşu, İstiklal marşının ardından ve 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma etkinliklerinin ardından Enstitü tanıtımının slaytı ile program sona ermiştir.

Ağu

İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü olarak Macaristanın Budapeşte Kentinde 18 - 21 Ağustos 2016 tarihleri arasında düzenlenen Macaristan El Sanatları Festivaline açılan bir stant ile katılım sağlanmıştır.

Tem

Cumhurbaşkanlığı tarafından desteklenen ve okulumuz tarafından yürütülen  puşide projesi hakkında 13.07.2016 tarihinde Okul Müdürümüz Yusuf Gürlek ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel; Sayın Kültür Bakanı Nabi Avcıya brifing vermiştir. Brifing'de puşide projesine neden başlandığı, amaçları, ne gibi kazanımları olduğu, projenin hangi aşamada olduğu, bundan sonraki adımları ve bu adımların gerçekleşmesi için hangi çalışmaların yürütüldüğü konusunda ayrıntılı olarak bilgi verilmiştir..

Haz

Üsküdar´daki Hacı Mehmet Ali Öztürk camisine minber örtüsünü enstitümüz yapmıştır.

Haz

Ece Erken'in sunumu ile ekrana gelen İyi Fikir programında Osmanlı Kıyafetleri defilesi izleyici ile buluştu.

Haz

2015 – 2016 Öğretim Yılı Beceri Geliştirme Kurslarından Tezhip, Ebru ve Elde Türk İşi kursiyerlerinin yıl sonu sergisi öğretmen, öğrenci, kursiyer ve misafirlerimizin katılımıyla 31/05/2016  Salı günü açılmıştır. 1. Dönem itibariyle başlayan kurslarımıza katılan kursiyerlerimiz yıl sonu bitiminde çalışmalarını  sergileyerek öğretmen, öğrenci, kursiyer ve misafirlerin beğenisine sunmuşlardır.

May

24 Mayıs 2016 tarihinde Mihrabat korusunda Kalem Vakfı Okullarının kahvaltı programında enstitümüzün kreasyonlarından oluşan defile sunumu yapılmıştır.

May

Programa Sivas Valisi Âlim BARUT, Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi KAYA, Divriği Belediye Başkanı Hakan GÖK ile Enstitü Müdürü Yusuf GÜRLEK ve divriği ilçesinin halkı katıldı.

Enstitümüzle Divriği kaymakamlığıyla işbirliği içinde 80 parçadan oluşan selçuklu eserleri  konulu koleksiyonumuz Sivas Divriği Mengücekli Kültür ve Sanat Evinde sergilenecektir.

May

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından farklı öğrenim ve yaş gruplarındaki vatandaşların sosyo-kültürel gelişimlerini desteklemek ve istihdam edilebilirliklerini arttırmak amacıyla; bilgi, beceri ve yeterliliklerini geliştirmek, bilgiye erişimlerini kolaylaştırmak vizyonuyla başlatılan "Hayat Boyu Öğrenme Şenlikleri" 25-29 Mayıs'ta İstanbul'da gerçekleştirilmiştir.

Açılış  programı eğitimden sorumlu İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Hayat Boyu Öğrenme Daire Başkanı Ersan Ulusan, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, İstanbul Milli Eğitim Mdr.Yrd. Turgut Karatekin, İstanbul Milli Eğitim Mdr.Yrd. Serkan Gür, Üsküdar İlçe milli eğitim müdürü Sinan AYDIN ve vatandaşların katılımıyla sağlandı.

İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, İstanbul Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Nurettin Aras standımızı gezerek Enstitü Müdürümüz Yusuf Gürlek'ten yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

May

Enstitümüz,9 mayıs - 11 mayıs tarihleri arasında düzenlenen Bağlarbaşı Kültür Merkezinde Üsküdar Bilim Sanat Şenliği ve Meslek Liseleri Tanıtım Fuarı Etkinliğine Katıldı. Standımızı Üsküdar Kaymakamı Sayın Mustafa Güler ve Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Sinan Aydın ziyaret etmiştir.

May

Enstitümüzde 6 Mayıs 2016´da Saat 14:30´da kitre bebek sunumu yapıldı.

Yağlı Boya Resim Kursu Beylerbeyi Sarayında

May

29 Nisan 2016 tarinde Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü koordinesinde yürütülen Puşide Projesi kapsamında Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı Ersan Ulusan başkanlığında 8 olgunlaşma enstitüsünden(Ankara, İzmir, Trabzon, Bursa, Adana, Samsun, Eskişehir, Kayseri) gelen yetkililerle enstitümüzde istişare toplantısı yapılmıştır.

Enstitümüzün atölyeleri gezilerek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verilmiştir.

Daire başkanı ülkenin kültür hazineleri olan bu puşidelerin korunması için yürütülen bu projede görev alan kurumlara teşekkür ederek toplantıyı bitirmiştir.

Toplantıdan sonra işlenilecek olan puşidelerin bulunduğu 2.mahmut türbesi ziyaret edilmiştir.