Haz

Olgunlaşma enstitüleri danışma kurulu toplantısı, T.C. Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Hümeyra Şahin, T.C. MEB Müsteşar Yardımcısı Cumaali Demirtaş, T.C. MEB Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, T.C. MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül ile T.C. MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal, Kültürel Eğitimler ve Faaliyetler Daire Başkanı Ahmet Vefa Güler’in  katılımıyla 07 Haziran 2018 tarihinde İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü´nde gerçekleşti.

Olgunlaşma enstitülerinin genel yapısı ve mevcut durumunun değerlendirildiği toplantıda, enstitülerin kurumsal kimliğinin güncellenerek yeniden yorumlanması konusunda danışma kurulundan Prof. Dr. Hülya Tezcan, İş Kadını Suzan Toplusoy, Kreatif Direktör Hilal Sendur Tunç, Koleksiyoner Yusuf İyilik, Mimar Mehmet Fehmi Bilge, Ankara Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü İlknur Koçbıyık, İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Yusuf Gürlek’in düşünceleri dinlenerek görüş alışverişinde bulunuldu.

Haz

Üsküdar İlçe Müftüsü Ali Çakmak, enstitümüzü ziyaret ederek yürütmekte olduğumuz Minber Kapı Örtüleri Projesi hakkında bilgi aldılar.

May

2017-2018 Eğitim öğretim yılı boyunca çeşitli beceri geliştirme kurslarımıza devam eden kursiyerlerin ürünlerini sergiledikleri Yıl Sonu Kursiyer Sergisi açıldı.

May

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Sayın Dr. Yusuf Tekin ve İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Sayın Ömer Faruk Yelkenci enstitümüzü ziyaret ettiler.

May

Enstitümüzün devam eden projelerinden olan "İstanbul´un Seyyareleri" ve kitre bebek sanatı çalışmalarımız 24 TV Kanalında yayınlandı. Geleneksel Türk El Sanatlarımızın korunması ve kültürel değerlerimizin gelecek nesillere aktarılabilmesi amacıyla hayata geçirilen projemiz ile ilgili Müdür Yardımcısı Gülnigar İnce ve projemize emek veren El Sanatları Teknolojisi öğretmenimiz Canan Kırmızı proje detayları hakkında 24 TV Kanalına bilgi verdiler.

May

Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü olarak 9-13 Mayıs 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen Londra El Sanatları Haftasında yer aldık

May

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı yıl sonu mezuniyet töreni okulumuz salonunda gerçekleştirildi. Giyim bölümü öğrencileri bitirme projelerini program içerisinde "Kına Gecesi" temasıyla sergilediler. Ailelerin katılımıyla gerçekleştirilen sunumları büyük beğeni aldı. Çocuk Gelişimi ve Giyim Bölümü öğrencileri mezuniyet belgelerini enstitü idarecileri ve öğretmenlerinin elinden alırken duygusal anlar yaşandı. Bütün mezun öğrencilerimize gelecek yaşamlarının her alanında başarılar diliyoruz.

May

Ürdün Prensi Hashem Bin Al Hussein yürütmekte olduğumuz Puşide Projesi ile ilgili enstitümüzü ziyaret etti.

May

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği 4. İstanbul Hayat Boyu Öğrenme Şenlikleri, 9 Mayıs Çarşamba günü saat 11:00´de Sultanahmet Meydanı´nda İstanbul Valisi Sayın Vasip Şahin, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Ömer Faruk Yelkenci ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Sayın Mehmet Nezir Gül´ün katılımlarıyla gerçekleşti. İstanbul ili genelindeki 34 ilçedeki Halk Eğitim Merkezleriyle, Beyoğlu Refia Övüç Olgunlaşma Enstitüsü ve kurumumuzun katıldığı şenliklerde birbirinden farklı sunumlar yapıldı. Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü standını ziyaret edenler şenlik haftası boyunca gerçekleştirilen atölye çalışmalarını ve sahne gösterilerini keyifle izlediler.

May

Senegal Bienali kapsamında Dakar Büyükelçisi Nihat Civaner ve Senegal Maarif Vakfı Koordinatörü Dursun Sarı enstitü öğretmenlerimiz Giyim Teknolojisi Bölüm Şefi Leyla Kuşcu, Tasarım Bölüm Şefi Ayşe Dizman ve Görsel Sanatlar öğretmeni Emine keskin Aydın tarafından ziyaret edilmiştir.

May

Büyük Türk mutasavvıfı, halk aşığı ve Türk Dilinin usta yorumcusu Yunus Emre'yi anma haftası nedeniyle Pendik Kent Konseyi'nin  düzenlediği "Tarih ile Seyr-i Âlem Yunus Emre" programına enstitümüz giysi koleksiyonu ile hazırlanan bir defile ve sergi sunumu ile katılım sağladı.

Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleşen ve Yunus Emre'nin hayatı, sözleri ve şiirlerinden derlenen program sonunda takdim edilen plaketi enstitü müdürümüz Sayın Yusuf Gürlek adına müdür yardımcımız Gülnigar İnce kabul ettiler.

May

İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü olarak sektöre yönelik keçe ve saraciye ürünlerimizi sergilediğimiz Equist At ve Binicilik Fuarında yer aldık. Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Sayın Atıf Bülent Bora, TJK Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Yüksel Göktürk ve Eko Fuarcılıktan Sayın İlker Altun enstitümüz standını ziyaret ederek projelerimiz hakkında bilgi aldılar. Veliefendi Hipodromunda sergilenen at koşum takımlarımız, keçe eyer örtüleri ve at aksesuarlarımız ziyaretçilerden büyük beğeni aldı.

Nis

Üsküdar Kaymakamı Sayın Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Mustafa Algün, Beşiktaş Taraftar ve Dernekler Sorumlularından Sayın Burhan Topuz ve Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdal Adalı atölyelerimizi gezerek çalışmalarımız hakkında bilgi aldılar.