Haz

Ece Erken’in sunumu ile ekrana gelen İyi Fikir programında Osmanlı Kıyafetleri defilesi izleyici ile buluştu.

Haz

2015 – 2016 Öğretim Yılı Beceri Geliştirme Kurslarından Tezhip, Ebru ve Elde Türk İşi kursiyerlerinin yıl sonu sergisi öğretmen, öğrenci, kursiyer ve misafirlerimizin katılımıyla 31/05/2016  Salı günü açılmıştır. 1. Dönem itibariyle başlayan kurslarımıza katılan kursiyerlerimiz yıl sonu bitiminde çalışmalarını  sergileyerek öğretmen, öğrenci, kursiyer ve misafirlerin beğenisine sunmuşlardır.

May

24 Mayıs 2016 tarihinde Mihrabat korusunda Kalem Vakfı Okullarının kahvaltı programında enstitümüzün kreasyonlarından oluşan defile sunumu yapılmıştır.

May

Programa Sivas Valisi Âlim BARUT, Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi KAYA, Divriği Belediye Başkanı Hakan GÖK ile Enstitü Müdürü Yusuf GÜRLEK ve divriği ilçesinin halkı katıldı.

Enstitümüzle Divriği kaymakamlığıyla işbirliği içinde 80 parçadan oluşan selçuklu eserleri  konulu koleksiyonumuz Sivas Divriği Mengücekli Kültür ve Sanat Evinde sergilenecektir.

May

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından farklı öğrenim ve yaş gruplarındaki vatandaşların sosyo-kültürel gelişimlerini desteklemek ve istihdam edilebilirliklerini arttırmak amacıyla; bilgi, beceri ve yeterliliklerini geliştirmek, bilgiye erişimlerini kolaylaştırmak vizyonuyla başlatılan “Hayat Boyu Öğrenme Şenlikleri” 25-29 Mayıs’ta İstanbul’da gerçekleştirilmiştir.

Açılış  programı eğitimden sorumlu İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Hayat Boyu Öğrenme Daire Başkanı Ersan Ulusan, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, İstanbul Milli Eğitim Mdr.Yrd. Turgut Karatekin, İstanbul Milli Eğitim Mdr.Yrd. Serkan Gür, Üsküdar İlçe milli eğitim müdürü Sinan AYDIN ve vatandaşların katılımıyla sağlandı.

İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, İstanbul Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Nurettin Aras standımızı gezerek Enstitü Müdürümüz Yusuf Gürlek’ten yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

May

Enstitümüz,9 mayıs - 11 mayıs tarihleri arasında düzenlenen Bağlarbaşı Kültür Merkezinde Üsküdar Bilim Sanat Şenliği ve Meslek Liseleri Tanıtım Fuarı Etkinliğine Katıldı. Standımızı Üsküdar Kaymakamı Sayın Mustafa Güler ve Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Sinan Aydın ziyaret etmiştir.

May

Enstitümüzde 6 Mayıs 2016´da Saat 14:30´da kitre bebek sunumu yapıldı.

Yağlı Boya Resim Kursu Beylerbeyi Sarayında

May

29 Nisan 2016 tarinde Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü koordinesinde yürütülen Puşide Projesi kapsamında Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı Ersan Ulusan başkanlığında 8 olgunlaşma enstitüsünden(Ankara, İzmir, Trabzon, Bursa, Adana, Samsun, Eskişehir, Kayseri) gelen yetkililerle enstitümüzde istişare toplantısı yapılmıştır.

Enstitümüzün atölyeleri gezilerek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verilmiştir.

Daire başkanı ülkenin kültür hazineleri olan bu puşidelerin korunması için yürütülen bu projede görev alan kurumlara teşekkür ederek toplantıyı bitirmiştir.

Toplantıdan sonra işlenilecek olan puşidelerin bulunduğu 2.mahmut türbesi ziyaret edilmiştir.

Nis

19 Nisan 2016 Saat 14:30´da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümünde Yrd.Doç.Didem ÖZ konferans düzenledi.Konferansın ardından Yazma Ustası Tahsin İSTENGEL ve Ali Rıza ARDA Enstitü bahçesinde workshop düzenledi.

Nis

9-16 Nisan arasında olan 2.uluslarararası Üsküdar Şiir Festivali 14 Nisan 2016 Saat 14:00´de Enstitümüzde düzenlendi.

Nis

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Müdür Yardımcısı Serkan GÜR başkanlığında 14 Nisan 2016´da öğrenme şenlikleri toplantısı yapıldı.Toplantı sonrası Serkan gür ve katılımcılar atölyeleri gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.Çalışmaların ülke kültürümüze büyük katkılar sağladığını ifade eden Gür, teşekkür ederek enstitünün başarılarının devamını diledi.

Nis

7 nisan 2016 tarihinde Enstitü müdürümüz Yusuf Gürlek eşliğinde, yürütmekte olduğumuz puşide projesi ile ilgili çalışma yapılan atölyeleri ziyaret eden Faruk Göncüoğlu, enstitü müdürümüz ve projeyi yürüten ekiple proje hakkında istişarede bulundu.

Nis

Eğitim Reformu Girişimi tarafından her yıl düzenlenen Eğitimde İyi Örnekler Konferansı´nda 2 Nisan 2016 tarihinde Sabancı Üniversitesi Tuzla Yerleşkesinde Enstitümüz stand açarak katılmıştır.

Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin TURAN da standımızı ziyaret etmiştir.