Türk Mutfak Sanatları Atölyemizde düzenlediğimiz “Toprağın Hazinesi” adlı programı, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Sayın Celile EREN ÖKTEN, İstanbul Valisi Sayın Davut GÜL ve eşleri Sayın Gülden GÜL, YÖK üyesi Sayın Prof. Arif BİLGİN ve İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Sayın Murat Mücahit YENTÜR teşrifleriyle onurlandırdılar. Gastronomi ve kültür tarihi alanlarında ülkemizin önde gelen uzman ve akademisyenlerinin katılımıyla gerçekleşen programda, toprağın hikmeti, atalık tohumlarımızın önemi ve İstanbul mutfağının özellikleri konuları ele alındı.
Program kapsamında düzenlenen “Toprağın Hazinesi” adlı fotoğraf sergisinde; insanın toprakla manevi bağı ve Anadolu’nun bereketi temalı fotoğraflar sergilendi. Sergide ayrıca Osmanlı dönemine ait porselen ve bakır sofra takımları, Koleksiyoner Yusuf İYİLİK ve Koleksiyoner Mehmet YALDIZ’ın katkılarıyla özel bir bölümde sergilendi. Türk Mutfak Sanatları Atölyemizin ilk yayını olan Osmanlı Saray mutfağından tatlı tariflerini ve Enstitü adına patentli lezzetleri içeren “Afiyet-Bad” adlı kitabın yeni baskısı ziyaretçilere sunuldu.