Türk Mutfak Sanatları atölyemizde, bir yanı Anadolu Hisarı ve Göksu; karşısında Rumeli Hisarı manzarası olan bir mekânda "İstanbul'da Mübadillerin Hikâyesi’ ni", köklü tarihimizde müstesna bir yere sahip olan Selanik şehrinin kültürünü ve tarihini mutfak üzerinden yeniden okuyup geleneksel tarifleri yarınlara aktarmayı hedeflediğimiz İstanbul Mutfağı projemiz kapsamındaki üçüncü atölye çalışmamızı Ayfer YAVİ moderatörlüğünde Mert SANDALCI ile gerçekleştirdik.
"Samatya' yı Dinliyoruz ve Unutulmuş Tariflerini Deneyimliyoruz" programı, kültürel mirasın komşu mutfaklardaki yansımaları yalnız tezgâhta değil hafızalarda ve damaklarda da kalsın denilerek hasbihal edilerek çalışıldı.
Beğen |
0 kişi beğendi