“Türk Dünyası Sofra Mirası” projesi kapsamında Yunus Emre Enstitüsü iş birliği protokolü ile 9-12 Nisan 2025 tarihleri arasında Avusturya'nın başkenti Viyana'da “Türk Dünyası Sofra Mirası Projesi Türk Mutfağı Atölyesi” gerçekleştirdik.
Türk mutfağına ait üç geleneksel yemek hakkında bilgi edinip yapımını öğrenen 18 yabancı büyükelçinin eşleri; Anadolu’nun kadim lezzetlerinden tarhana çorbası, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımızın Saygıdeğer Eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin öncülüğünde yayınlanan Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı kitabından tarifi alınan tepsi mantısı ve tel kadayıf yaptılar.
Zengin Türk mutfak kültürünü farklı coğrafyalarda tanıtmayı ve kültürlerarası etkileşimi artırarak bu mirasın yaygınlaşmasını sağlamayı amaçlayan etkinliğimiz yapılan yemeklerin ikram edilmesiyle sona erdi.