Haz

2018-2019 eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Törenimizde sizleri de aramızda görmekten onur duyarız.

14 Haziran 2019 Cuma günü saat 14.30'daki törenimizde II. sınıf öğrencilerimiz "Anadolu Gelinleri" temalı bitirme projesi giysi sunumu yapılacaktır.

Haz

İkona Yapım Teknikleri Restorasyon ve Konservasyon Yöntemleri Sertifikalı ve Uygulamalı Seminerimiz 01.07.2019-06.07.2019 tarihleri arasında okulumuzda gerçekleştirilecektir.

Sınırlı sayıda kontenjan için linkteki başvuru formunu 14 Haziran 2019 tarihine kadar doldurabilirsiniz.

May

Yıl sonu kursiyer sergimiz 20 Mayıs 2019 Pazartesi günü saat 13.30’da açılacak.

Basit Nakış İğne Teknikleri, Çini, Dekoratif Örtü Dikimi, Ebru, Giyim Üretim Teknolojisi, İğne Oyası, Keçe, Kuyumculuk, Resim, Saraciye, Seramik ve Tokat Tahta Baskı alanlarında, deneyimli öğretmenlerimiz eşliğinde tamamlanan eğitim yılını karma sergiyle taçlandırıyoruz.

Sizleri beceri geliştirme kurslarımıza gelerek, kursiyerlerimizin çalışma yılı boyunca özenle hazırladıkları eserleri görmeye  davet ediyoruz.

May

Beyaz Usta Siyah Çırak, Kerime,Son Hasat, Aşk Cephesi, Aşk Çölü, Kanaviçe, Kara Güneş,Tahta At ve son romanı Hünkarım romanlarının yazarı, rol aldığı dizi ve sinema filmlerinde canlandırdığı karakterlere imzasını atan, hem ülkemizde hem de yurtdışında çok seyredilen TRT yapımı Payitaht dizisinin "Tahsin Paşa"sı, romancı ve aktör kişiliğiyle pek çok ödülün sahibi Sayın Bahadır Yenişehirlioğlu 15´te 1 Kültür ve Sanat Söyleşilerimizin yeni konuğu.

Abdülhamid ve Sanat başlıklı söyleşi 16 Mayıs Perşembe günü saat 13.00´de, Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü giriş salonunda gerçekleştirilecek ve sonrasında Sayın Yenişehirlioğlu kitaplarını imzalayacaktır.

May

Enstitümüz Beceri Geliştirme kurslarından Saraciye kursiyer sergisi 15 Mayıs Çarşamba günü saat 13.30´da açılacak. Dilan Mirza ve öğrencilerinin çalışmaları hafta boyunca sergilenecek.

May

Beceri geliştirme kurslarımızda eğitim yılı sona ererken açılan sergilerle çalışmalarını bizlerle paylaşmaya devam ediyorlar.

Sizleri Çini, Dekoratif Örtü Dikimi ve Seramik kurs öğretmenlerimiz Ömer Yeşilırmak, Canan Kırmızı, Melek Özyurt ve Yeşim Ustaoğlu´nun öğrencilerinin yıl boyunca hazırladıkları çalışmalardan oluşan seçkilerini görmeye davet ediyoruz. Sergimiz enstitü salonunda 7 Mayıs 2019 Salı günü saat 13.00´de açılacak ve 11 Mayıs tarihine kadar ziyarete açık kalacaktır.

Mrt

15’te 1 Kültür ve sanat söyleşilerimizin yeni konuğu genç ve başarılı modacı Hakan AKKAYA. Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü’nde, 21 Mart Perşembe günü, saat 11.00’de moda tasarımı üzerine gerçekleşecek bu eşsiz söyleşiye sizleri de bekliyoruz.

Mrt

Kültür ve Turizm Bakanlığı Folklor Araştırmacısı Dr. Tûba Kurtuluş, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi. Geleneksel Türk El Sanatları Lisans Programının ardından aynı üniversitede Sanat Tarihi ve Arkeoloji Ana Bilim Dalı Türk İslâm Sanatları Yüksek Lisans Programını ve  Doktora Programını tamamlamıştır. “Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonunda Korunan Sıcak Baskı Tekniğiyle Desenlendirilmiş Osmanlı Kumaşları” konulu semineri ile 12 Mart 2019 Salı günü saat 14.00’de enstitümüzde olacak Sayın Kurtuluş’u dinlemeye ilgilenen herkesi bekliyoruz.

Türkiye’nin en önemli restorasyon, arkeoloji ve müzecilik fuarı olan

2019 Heritage İstanbul Fuarı’na katılıyoruz.

Ock

15’te1 Kültür ve sanat söyleşilerimizin bu haftaki konuğu genç moda tasarımcısı Raşit BAĞZIBAĞLI

Ock

Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü,