Mrt

15’te 1 Kültür ve sanat söyleşilerimizin yeni konuğu genç ve başarılı modacı Hakan AKKAYA. Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü’nde, 21 Mart Perşembe günü, saat 11.00’de moda tasarımı üzerine gerçekleşecek bu eşsiz söyleşiye sizleri de bekliyoruz.

Mrt

Kültür ve Turizm Bakanlığı Folklor Araştırmacısı Dr. Tûba Kurtuluş, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi. Geleneksel Türk El Sanatları Lisans Programının ardından aynı üniversitede Sanat Tarihi ve Arkeoloji Ana Bilim Dalı Türk İslâm Sanatları Yüksek Lisans Programını ve  Doktora Programını tamamlamıştır. “Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonunda Korunan Sıcak Baskı Tekniğiyle Desenlendirilmiş Osmanlı Kumaşları” konulu semineri ile 12 Mart 2019 Salı günü saat 14.00’de enstitümüzde olacak Sayın Kurtuluş’u dinlemeye ilgilenen herkesi bekliyoruz.

Türkiye’nin en önemli restorasyon, arkeoloji ve müzecilik fuarı olan

2019 Heritage İstanbul Fuarı’na katılıyoruz.

Ock

15’te1 Kültür ve sanat söyleşilerimizin bu haftaki konuğu genç moda tasarımcısı Raşit BAĞZIBAĞLI

Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü,

Yemen’de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayarak yardım amaçlı,

İstanbul Valimiz Sayın Ali Yerlikaya’nın saygıdeğer eşi Sayın Hatice Nur Yerlikaya Hanımefendinin katılımlarıyla

İLK müzayedesini düzenleyecek.

Ock

Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü olarak 10 Ocak 2019 Perşembe günü, saat 13.00-15.00 arası, Anadolu’nun en eski dili olan dokuma tekniğini çağdaş bir yorumla buluşturan, moda ve tekstil tasarımı alanında uluslararası ödüllü sanatçıyı ağırlayacağımız söyleşiye ilgilenen herkesi bekliyoruz.

Ara

15’TE 1 KÜLTÜR ve SANAT SÖYLEŞİLERİMİZİN YENİ KONUĞU DR. SELÇUK GÜRIŞIK

Haliç Üniversitesi’nde Tasarım; Sabancı Ve Nişantaşı Üniversiteleri’nde Sanatta Yeterlilik dersleri veren Gürışık, üç yıllık mimarlık eğitimini bırakıp yurtdışında tasarım eğitimi aldı. İnsanoğlunun en eski üç mesleğinin aşçılık, mimarlık ve terzilik olduğunu söyleyen Gürışık, bu mesleklerin dallara ayrılmasıyla tasarım ve tasarımcı kavramlarının oluştuğunu ifade etti. İngiltere’de aldığı moda eğitimini mimarlık alanında edindiği bilgilerle harmanlayan Gürışık, bunun tasarımlarını güçlendirdiğini bildirdi. Gürışık’ın sanatsalçalışmaları uluslararası platformlarda yer buluyor.

"Giyilebilir Sanatta Keçe" başıklı sohbeti izlemek isteyen herkesi 13 Aralık 2018 perşembe günü saat 13:00´de enstitümüze bekleriz.

Ara

15´ te 1 kültür sanat söyleşilerimizin bu hafta konuğu Prof. Dr. Şerife Atlıhan.

Ekm

"Taşınabilir Kültür Varlıklarının Restorasyonu ve Konservasyonu" konulu Dr. Ragsana Hasanova tarafından, enstitümüz giriş salonunda verilecek seminer 3 Kasım 2018 Cumartesi günü saat 11:00´de başlayacak olup konu ile ilgilenenlerin katılımına açıktır.

Tem

Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü Anaokulu/Uygulama Sınıfı 2018-2019 öğretim yılı 3-6 yaş öğrenci kayıtlarımız başlamıştır. Hafta içi 5 gün, 09.00-16.00 saatleri arasında gerçekleşecek eğitimlerimiz ve kayıtlarla ilgili ayrıntılı bilgi için aşağıdaki numaralardan bize ulaşabilirsiniz.

May

Enstitümüzde 30 Mayıs 2018 Çarşamba saat 14:00´de açılışı gerçekleştirilecek olan Yıl Sonu Kursiyer Sergisine katılımlarınızı bekleriz. Sergimiz 30, 31 Mayıs ve 1 Haziran tarihlerinde ziyarete açıktır.