ENSTİTÜ FAALİYET ALANLARIMIZ

Türkiye´de ilk kez 1945’te açılan, bugün ülkemizdeki 22 örneğinden biri olan İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü, 2 yıllık mesleki eğitim programı ve kısa süreli beceri eğitimi veren, geleneksel Türk giyim ve unutulmaya yüz tutmuş Türk el sanatları alanlarında araştırma, tasarım, üretim, tanıtım ve pazarlama çalışmaları yapan, döner sermayesi bulunan Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne bağlı bir yaygın eğitim kurumudur.

Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü; toplam 120 personeliyle, Türk el sanatlarına ait seçkin koleksiyonlarını yurt içi ve yurt dışındaki sergi, defile, fuar ve organizasyonlarda tanıtmaktadır. Ayrıca enstitü binasında 17, 18 ve 19.yüzyıllara ait Osmanlı dönemine ait orijinal giysi ve işlemelerin ağırlıkta olduğu bir müze bulunmaktadır.

SABANCI OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ ÖZEL BÖLÜMLERİ:

1.ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ

2.TASARIM BÖLÜMÜ

3.ÜRETİM ATÖLYELERİ

4.TANITIM-PAZARLAMA BÖLÜMÜ

2 YILLIK OLGUNLAŞMA PROGRAMLARI:

Enstitümüzde hali hazırda “Giyim Üretimi Teknolojileri” alanında olgunlaşma programı eğitimleri verilmektedir. Enstitümüzde olgunlaşma programlarına en az ilköğretim mezunu olanlar, bakanlıkça belirlenen alan/dallara ise en az lise veya mesleki ve teknik orta öğretim programı mezunlarına 2 yıllık çerçeve öğretim programları uygulanmaktadır. Enstitümüze iki yıl devam eden ve başarı gösterip işletme stajını ile bitirme projesini tamamlayan öğrencilere ‘’Bitirme Belgesi’’ verilmektedir. Bu bitirme belgesi ile açık lise yüz yüze eğitimini tamamlayan öğrencilerimiz enstitümüz kanalıyla meslek lisesi diploması sahibi de olabilmektedirler. Ayrıca kurumumuzca verilen “işyeri açma belgesi” ile mezunlarımız kendi işyerini açabilmekte; usta öğretici sınavlarına katılmaya hak kazanarak usta öğretici belgesi alabilmektedirler.

BECERİ GELİŞTİRME KURSLARI:

Enstitümüzde eğitim verdiğimiz beceri geliştirme kurs alanları şunlardır:

1-GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ

2-SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ