HEDEFLERİMİZ
Türk mutfağının zenginliğini uluslararası alanda tanıtmak amacıyla hazırlanmış, tarifleri geleneksel reçeteler ve sıfır atık prensibiyle üreterek sunumunu gerçekleştirmek, Türk mutfağının sağlıklı, ekolojik ve sürdürülebilir özelliklerine dikkat çekerek tanıtılmasını sağlamak.
• Türk mutfak kültürünün; tarihsel süreci, pişirme ve saklama teknikleri, sağlıklı, ekolojik ve sürdürülebilir özellikleri dikkate alınarak tanıtılmasına yönelik, alan uzmanları, akademisyen ve şefler tarafından verilecek eğitimler düzenlenmesi,
• Türk mutfağı konusunda teknik ve akademik beceri ile farkındalık kazandırılması amacıyla T.C. Millî Eğitim Bakanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü çatısı altında kurslar açılması,
• Türk mutfak kültürünün asırlık tariflerinin sıfır atık prensibi ile aslına uygun olarak hazırlanması,
• Hazırlanan tariflerin topluma arz edilmesi,
• Türk mutfağı etrafında gelişen ritüellerin araştırılması ve tanıtılması planlanmaktadır.
Sabancı Olgunlaşma Gastronomi Enstitümüz için araştırılarak tasarlayıp atölyelerimizde üretmeyi planladığımız; dönem özelliklerine uygun tabaklar, el nakışı, iğne oyası, tel sarma tekniklerini kullanarak geleneksel süslemeler ile sofra örtü takımları ve geleneksel giyim kültürümüze ait koleksiyonlar eşliğinde, Türk mutfak kültürümüzün bütün ögelerini aslına uygun bir biçimde günümüze taşımayı amaçlamaktayız.