ÜNLÜ MODACI TANJU BABACAN ÖĞRENCİLERİMİZLE BULUŞTU

Enstitümüz 15´te 1 Kültür ve Sanat Söyleşileri kapsamında bugün konuğumuz olan Moda Tasarımcısı Tanju Babacan öğrencilerimize seslendi.

Öğrencilik yıllarından ve deneyimlerinden bahsettiği keyifli sohbette, moda tasarımı öğrencilerinin çağımızda bilgiye ulaşmada çok şanslı olduklarını belirten Babacan, yaşadıklarından örneklerle zenginleştirdiği anlatımında özellikle moda sektöründe çalışmak isteyen gençlere öğütler verdi. Ülkemizin bu alanda ilerlemesi için gençlerin hedeflediklerine ulaşırken hiçbir işi küçümsemeden, çok emek vermeleri gerektiğini anlattı. Yer yer ilginç anekdotlara da yer veren Babacan konuşmasının sonunda öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

Tanju BABACAN kimdir?

Lise yıllarında çizim yeteneğinin keşfedilmesi üzerine dönemin en önemli okullarından Mediha Yener Stilistlik ve Modelistlik Okulu´na katıldı ve 2 yıllık eğitimi sonrası tasarımcı lisansını aldı.

1990 senesinde ilk sergisini henüz öğrencisi olduğu Mediha Yener Stilistlik ve Modelistlik Okulu´nda açtı. 1 yıl sonra 1991 senesinde TGSD (Türkiye Giyim ve Sanayiciler Derneği) tarafından açılan yarışmada birinci olarak ilk ödülünü Vitali Hakko ´nun elinden alan Babacan, takip eden yıllar içinde Kemer Festivali, Avşa Festivali, Hayvan Hakları (HAYTAP) , Sigarayla Savaşanlar Derneği, Türkkad, Lions Kulübü gibi birçok dernek ve sivil toplum kuruluşu ile birlikte sosyal sorumluluk projelerine imza attı.

2012 Mart ayında Molu Mücevher ile birlikte kadına şiddet konulu bir defile düzenleyen Babacan, Tv prodüksiyonları için de tasarımlar hazırladı. Haute Couture moda tasarımı konusunda hatırı sayılır bir takipçi kitlesi oluşturmakla birlikte 2008 yılında TNJ BBCN şirketini kurarak Tanju Babacan markasını bu şirkete bağlayıp, hazır giyim koleksiyonlarını ve moda tasarım prodüksiyonları da dahil olmak üzere; eğitim, seminer vb. çalışmalar yapmaya başladı. Siyaset, sanat, müzik, sahne dünyasından pek çok ünlüyle çalışan tasarımcı, yakın zamanda İtalya Milano Üniversitesi davetlisi olarak alanında konuşma yaptı. Kaleme aldığı “Tereddüt” adlı eseriyle okurlarıyla da buluşan Tanju Babacan’a genç meslektaşlarına vizyon kazandıracak ve ilham kaynağı olacak bu keyifli sohbet için çok teşekkür ediyoruz.

12-04-201812-04-201812-04-201812-04-201812-04-2018

Yayın: 12.04.2018 - Güncelleme: 13.04.2018 09:51 - Görüntülenme: 67