KADIN TERZİLİĞİ

Enstitümüzün 2 yıllık olgunlaşma programları aynı zamanda bir yetişkin eğitimi programı olduğu için eğitim verilen kitle örgün ortaöğretim kitlesinden ayrılmaktadır. Hâlihazırda giyim üretim teknolojisi alanında mesleki ve teknik liselerde belli yaş aralığındaki vatandaşlarımıza eğitim verilirken, olgunlaşma enstitülerinde 16 yaşını tamamlayan herkesin bu akademik programı almasına olanak sağlanır. Bu anlamda üniversitelerin iki yıllık programlarına eşdeğer eğitimleri alan öğrencilerimiz kişisel donanımlarını üniversiteye gidemese de arttırmış olur. Sadece eğitim almakla kalmayan öğrencilerimize işyeri açma belgesi, usta öğreticilik sınavına giriş hakkı, mesleki açık lise diploma hakkı da temin edilmiş olur. Öğrencilerimize nitelikli eğitim verme ve daha çok bire bir uygulama fırsatı sunma amacıyla öğrenci sayısı sınırlı tutulmaktadır. Ayrıca bu bölümlere haftanın 5 günü 2 yıl boyunca devam etme zorunluluğu vardır. Mezun olan öğrencilerimizden birçoğu moda tasarımı alanında başarılı isimlerle ortak projeler yapmakta olup aldıkları eğitim alanında ulusal ve uluslararası alanda çeşitli yarışmalarda derece sahibi öğrencilerimiz bulunmaktadır.

Kadın Terziliği

Amacı: Kadın terziliği bölümünün amacı eğitimli, tasarımlar yapabilen, kadın iş gücü yaratan girişimciler yetiştirerek kadının toplumdaki sosyal konumunu yükseltmek ve kadının ülke ekonomisine katkısını artırmaktır.

Tanımı: İki yıllık denklik eğitimi verilen Kadın Terziliği bölümünde sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman yetiştirilmekte, kişilerin kendi tercihleri doğrultusunda iş yeri açmasına yönelik eğitim verilmektedir.

Bu bölümden mezun olan öğrenciler kendi alanlarıyla ilgili iş bulabilme ve işyeri açma imkânına sahip olabilmektedirler.

Yayın: 01.03.2019 - Güncelleme: 12.03.2019 14:31 - Görüntülenme: 544