KADIN GİYİM MODELİSTLİĞİ

Enstitümüzün 2 yıllık olgunlaşma programları aynı zamanda bir yetişkin eğitimi programı olduğu için eğitim verilen kitle örgün ortaöğretim kitlesinden ayrılmaktadır. Hâlihazırda giyim üretim teknolojisi alanında mesleki ve teknik liselerde belli yaş aralığındaki vatandaşlarımıza eğitim verilirken, olgunlaşma enstitülerinde 16 yaşını tamamlayan herkesin bu akademik programı almasına olanak sağlanır. Bu anlamda üniversitelerin iki yıllık programlarına eşdeğer eğitimleri alan öğrencilerimiz kişisel donanımlarını üniversiteye gidemese de arttırmış olur. Sadece eğitim almakla kalmayan öğrencilerimize işyeri açma belgesi, usta öğreticilik sınavına giriş hakkı, mesleki açık lise diploma hakkı da temin edilmiş olur. Öğrencilerimize nitelikli eğitim verme ve daha çok bire bir uygulama fırsatı sunma amacıyla öğrenci sayısı sınırlı tutulmaktadır. Ayrıca bu bölümlere haftanın 5 günü 2 yıl boyunca devam etme zorunluluğu vardır. Mezun olan öğrencilerimizden birçoğu moda tasarımı alanında başarılı isimlerle ortak projeler yapmakta olup aldıkları eğitim alanında ulusal ve uluslararası alanda çeşitli yarışmalarda derece sahibi öğrencilerimiz bulunmaktadır.

Kadın Giyim Modelistliği

Tanımı: Kadın giyim modelistinin sahip olduğu yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı: Giyim üretim teknolojisi alanında kadın giyim modelistliği mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Yayın: 01.03.2019 - Güncelleme: 12.03.2019 14:21 - Görüntülenme: 401