İSTANBUL MUTFAĞI PROJESİ |
|
PROJE SÜRESİ: 2023-2024 |
|
PROJENİN AMACI: Enstitümüzün Türk Mutfak Sanatları Atölyesi tarafından yürütülen “İstanbul Mutfağı Projesi” 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde yılında başlatılmıştır. Bu proje, Osmanlı Dönemi İstanbul mutfağının kültürel zenginliğini araştırarak tanıtılmasını amaçlamaktadır. Osmanlı’nın sosyo-kültürel yapısını göz önünde bulundurarak, saray mutfağının tarihsel sürecini, özelliklerini ve zarafetini uygulamalı eğitimlerle ve söyleşilerle tanıtmaktadır. Enstitünün Araştırma bölümü tarafından tasarlanan bu proje ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla sağlanacak bağlantılar ile Osmanlı Saray mutfağının zenginliğini küresel boyutta tanıtmayı misyon edinmiştir.
|
PROJE KAPSAMI: İstanbul Mutfağı Projesi kapsamında, Klasik ve Geç Dönem Osmanlı sarayının mutfak kültürü, yeme-içme adabı ve dönemin yemekleri incelenmektedir. Osmanlı yemek kültürünün tarihsel sürecinde gelişimi, dönüşümü ve yapım teknikleri çalışma kapsamına dâhil edilmiştir. Osmanlı Dönemi İstanbul şehrinin kültür ve ticaret merkezi olarak değer gördüğü göz önüne alındığında proje kapsamında, ihtiyaç halinde farklı disiplinlerle işbirliği yürütülecektir. |
KURUM İÇİ ÇALIŞMALAR: Enstitünün Araştırma, Tasarım ve Üretim ile Tanıtım ve Pazarlama atölyelerinin katkıları ile yürütülmektedir. |
KURUM DIŞI İŞ BİRLİĞİ: Üniversiteler, akademisyenler Özel gastronomi kurumları Alan uzmanı şefler, kültür tarihçileri. |
Beğen |
0 kişi beğendi