2023 EĞİTİM VİZYONU TOPLANTISINA KATILDIK

Millî Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk´un da katılımıyla gerçekleştirilen 2023 Vizyonu Belgesi toplantısı Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde 18 Aralık 2018 Salı günü saat 14.00’te gerçekleştirildi. Buluşmada, 2023 Vizyonu, Mesleki ve Teknik Eğitim, Tasarım- Beceri Atölyeleri, Okul Gelişim Modeli, yeni dönemde eğitim ve öğretmenler üzerinde duruldu. Ayrıca buluşmada Vizyon Belgesi doğrultusunda kat edilen mesafeler anlatıldı.

2023 EĞİTİM VİZYONU NEDİR?

21. yüzyıl hayatın her alanında olduğu gibi eğitim ve öğretim süreçlerinde de hızlı bir değişim ve dönüşüm sürecini beraberinde getiriyor. Millî Eğitim Bakanlığı, 2023 Vizyonu Belgesi doğrultusunda eğitim ekosisteminde yapılması planlanan çalışmaları planlı bir şekilde yürütüyor. Vizyon Belgesinde Bakanlığımızın yeni dönemde oynayacağı rol, talim ve terbiyeyi ülkenin ortak hedefine dayalı toplumsal bütünleşmesinin şimdi ve gelecek tasavvurunun inşasına öncülük etmek şeklinde tanımlanıyor.

19-12-2018

Vizyonun Uygulama Dönemi

Bu bağlamda Millî Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk, 2023 Vizyonu Belgesi çerçevesinde İstanbul’a geldi. Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde 18 Aralık 2018 Salı günü saat 14.00’teki buluşmada, 2023 Vizyonu, Mesleki ve Teknik Eğitim, Tasarım- Beceri Atölyeleri, Okul Gelişim Modeli, yeni dönemde eğitim ve öğretmenler üzerinde duruldu. Ayrıca buluşmada Vizyon Belgesi doğrultusunda kat edilen mesafe anlatıldı.

Ülke ve millet ödevi olan eğitim doğrultusunda şu ana kadar yapılanlar yanında çoklu iş birlikleri kapsamında nelerin hayata geçirilebileceği gibi konular disiplinler arası bir yaklaşımla ele alınacak. Millî Eğitim Bakanlığımızın aynı zamanda büyük bir öğretmenler odası olduğunu hissettiren buluşmadan elde edilen sonuçlarla daha da ileriye gidebilmek için nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda bazı ek toplantılar gerçekleşecek.

Hepimiz Bir Ekibiz, Birlikte Başaracağız

2023 Eğitim Vizyon Belgesi, zamanın ruhunu önemseyen yeni bir okul anlayışını eğitimle ilgili tüm aktör ve kuruluşların iş birliğiyle ortaya konmasını öne çıkarıyor. Bu perspektiften hareketle İstanbul’daki Vizyon odaklı çalışmaların çoklu iş birlikleri çerçevesinde yürütülmesi için geniş katılımlı buluşmalar gerçekleştiriliyor. Program İl Millî Eğitim Müdürümüz Levent Yazıcı´nın açılış konuşmalarının ardından Genel Müdürlerimizin sunumları ve sonrasında Millî Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk’un 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesindeki konuşmaları ile devam etti.

19-12-201819-12-2018

Yayın: 19.12.2018 - Güncelleme: 19.12.2018 12:08 - Görüntülenme: 44