15’TE 1 SÖYLEŞİ KONUĞUMUZ: DR. SELÇUK GÜRIŞIK

15’te 1 Kültür ve Sanat söyleşilerimizin 13.12.2018 tarihinde konuğu Dr. Selçuk Gürışık oldu.

Çeşitli üniversitelerde tasarım ve sanatta yeterlik dersleri veren Gürışık, 3 yıllık mimarlık eğitimini bırakarak İngiltere’de moda tasarımı eğitimi almış ve birikimini sadece geleneksel keçe ile değil; elyaf, ipek, şifon, kaşmir, bambu, ipek saten gibi farklı dokular ve materyallerle zenginleştirerek kullandığı tasarımlarına yansıtmıştır.

-Yavaş moda,

-Sürdürülebilir moda,

-Sıfır atık ve doğa dostu materyal kullanımı,

-Giyilebilir moda

-Kürke karşı keçe

alt başlıklarına sahip “Giyilebilir Sanatta Keçe” başlıklı sunumu büyük ilgi gören sanatçı konuşmasında uluslararası platformlarda sergilenen çalışmalarından da örnekler verdi.

Farklı üniversitelerde görev yapan akademisyenlerin, araştırmacı ve uzmanların; projemizle ilgili danışmanlığımızı yürüten Prof. Dr. Hülya Tezcan’ın ve daha önce Dr. Selçuk Gürışık’ın da doktora eğitimini aldığı Londra Central Saint Martins’de  (Alexander McQueen, Jean Paul Gaultier, Hüseyin Çağlayan, Rıfat Özbek gibi moda dünyasının önde gelen isimlerinin eğitim aldığı dünyaca ünlü sanat okulu) moda tasarımı eğitimi veren Ian Padgett’in  katıldığı söyleşi, gelen soruların yanıtlanmasıyla tamamlandı.

Geleneksel keçe ve elyaf kullanımını bir üst basamağa taşıyarak, özgün, emsalsiz, zamansız ve doğa dostu ürünlerle ve üretim biçimleriyle moda tasarımında bir sanatçı dokunuşunun önemini kavradığımız söyleşisi sayesinde, Sayın Gürışık’ın samimi bir dille paylaştığı deneyimlerinden yararlanma imkanı bulduk.

14-12-201814-12-201814-12-201814-12-201814-12-201814-12-201814-12-2018

Yayın: 14.12.2018 - Güncelleme: 14.12.2018 14:19 - Görüntülenme: 38